Jeriquaquara – Brazil

DSC02264.jpgJeriquaquara…. A really small town which is highly recommended by everyone i met in Brazil….

It’s the perfect place for beach, surf and being lazy. It only has beach sand roads and people are either going about on horse or beach buggy.

I stayed here for 10 days and did absolutely nothing! It was just a holiday in a holiday I guess..

You can take kite surfing lessons here but it’s a bit off season for that. Because of that do I got a great room in a posada for 25 reals. I tried some surfing but only for one day. The waves where not worth it. Especially because you pay 20 reals for a surfboard…  I was hurting all over after so at least I got a little exercise ;-).

DSC02274.jpg

When I asked the other guys in the hostel what they were doing tomorrow the answer was: “Well like today I’m going to test my hammock extensively … And if its good weather I’m going to move my ass to the beach….”. I guess the laziness here is contagious 🙂 .

It is a really nice place. It’s almost as if time has no meaning here. Before you know it there a couple of days gone. There are 3 main streets that have all the shops (your normal havaianas shop, supermercado and the souvenir shops) and the restaurants. It’s pretty much impossible to have a bad meal here as well. Every restaurant or footstall tasted great.

DSC02344.jpgThere is a huge dune in front of Jeri at the beach side. Every day at 5 o’clock people from all over come to sit atop of the dune and watch the sunset. It’s a scene everybody is eager to see every day and it really does not get boring.

On one occasion I decided to walk down the beach. After an hour walk the sun was going down and I saw a fishing hut. I decided to take a look and ended up drinking beer and eating fresh fish with the local fisherman. A local tour guide saw me sitting and offered me a ride back to Jeri in his dune buggy. It was better than walking an hour back so an hour later we were racing across the beach. All in all a great night.

So be weary of Jeriquaquara! It’s a beautiful place but if you stay to long you may end up living there!! 😎

ps. My camera broke down again…. 😥 Its on its way to the Netherlands now…..DSC02264.jpgJeriquaquara…. Een erg klein stadje welke door iedereen die ik in Brazilië ben tegengekomen hoog wordt aangeraden.

 

Nederlandse vertaling:

Het is het perfecte stadje voor strand, surf en lui zijn. Het heeft alleen zand weggetjes en de mensen gaan hun dagelijkse gangetje op paard of strand buggy.

Ik ben hier  10 dagen gebleven en heb absoluut helemaal totaal niets gedaan…. Het was meer een vakantie in een vakantie, denk ik. Je kunt hier kitesurf lessen nemen maar het seizoen is al een beetje voorbij. Maar daardoor heb ik wel een goedkope kamer kunnen regelen in een posada voor 25 reals. Ik heb een beetje gesurft maar elkel voor een dag. De golven waren het gewoon niet waard. Zeker als je beseft dat je 20 reals betaald voor alleen een surfplank… Men lichaam was daarna wel uitgeput en pijnlijk dus ik heb tenminste een goede work-out gehad ;-).

DSC02274.jpgToen ik de andere mensen in de posada vroeg wat zij morgen gingen doen was het antwoord: “nou zoals vandaag ga ik men hangmat uitvoerig testen… En als het goed weer is verplaats ik de hele bende naar het strand…”. Volgens mij is luiheid hier besmettelijk 🙂

Het is echter een hele fijne plaats. Het is net alsof tijd hier niet bestaat. Voordat je het weet zijn er een paar dagen voorbij en vraag je je af wat je nou precies hebt gedaan. Er zijn 3 hoofdstraten met alle winkels (je normale havaianas slipper winkel, de supermercado’s en de souvenirwinkels) en de restauranten. Het is hier blijkbaar ook onmogelijk om een slechte maaltijd te vinden. Elk restaurant en eettentje maakt fantastisch eten.

DSC02344.jpg

Er is een enorme duin voor Jeri aan het strand. Elke dag om 5 uur komen mensen van heinde en ver om de zonsondergang te zien. Het is echt een mooie dag afsluiter waar iedereen op zit te wachten en het wordt ook niet saai (zelfs niet na 10 dagen).

Op een gegeven moment besloot ik om op het strand te gaan wandelen. Na een uur lopen ging de zon onder en zag ik een vissershut. Ik heb maar een kijkje binnen genomen en belande tussen de lokale vissers. Bier drinken en verse vis eten terwijl ik geen woord verstond van wat iedereen tegen elkaar zei. Het was echter wel heel gezellig.  Een lokale gids kwam langs en zag me zitten. Hij bood me een lift aan terug naar Jeri in zijn buggy. Het was beter dan een uur in het donker terug lopen dus een uur later racen we terug langs het water. Al met al een geweldige avond, zo uit het niets.

Dus weer voorzichtig in Jeriquaquara! Het is een prachtige plaats maar voor je het weet hang je er te lang rond en woon je er… 😎

ps. Men camera is weer overleden 😥 . Hij is nu onderweg naar Nederland…