Lencois – Brazil

IMG_8771 2.JPGHiking… That’s the plan! I was talking to Ben during the carnival and he suggested that I should go to Lencois. Waterfalls, caves and perfect sceneries I was promised. And I got it in Lencois and more.

When I got off the bus I hooked up with a Dutch girl to find a hostel. We found a posada (Which means an inn) right in the main street and because we had found another couple of people we only paid 25 reals a night. Lencois is great, you can go for 3 day hikes, do daytrips or just hang around town. When staying in the city you have the choice of going to a waterfall (half hour walk) and some swimming holes or go to the slides (1 hour walk) which is a reasonably large swimming area with a water slope. It’s really slippery so you can slide down. I ended up doing 2 days of sliding and 1 day of sitting under the waterfall 🙂 .

IMG_8933.jpgLike carnival we had a great group going immediately. Chico (a Brazilian guy) was really handy because he could barging with the tour operators. The first day we just hung around but the second day we took a trip in a 4×4 to 5 different places (2 caves, 2 waterfalls and a viewing point). The caves here are really nice, They take you 25 meters in huge caves so no real problems for the claustrophobic people. It’s get smaller when you go further into the cave. Nowhere near as dangerous as the mines in Potosi, Bolivia do :o.

It’s pretty hot here so every change you get you’ll be swimming in the water. The trekking isn’t hard at all but the sun is the killer here.  The waterfalls are a perfect massage to forget that for a while 😮

IMG_9379.jpg

The water here is brown from all the iron and plant remains in it. It looks like you’re swimming in a Guinness river and the water is drinkable but to bad: It tastes like water….

IMG_9048.jpg

At one point we also snorkelled into the cave. It’s really exciting when you turn off the flashlights and you’re in the complete dark with bats flying above you and nothing but 30 meters of blackness below you. We ended the day with a really pretty sunset on top of one of the high mountains around here. It looks like the grand canyon area but it’s all green here.

The weekend was a good choice to come here. Everybody (gringo’s and locals) are just walking, sitting and mostly drinking in the main street (2 steps from our posada) and its cheaper here than in Salvador. Everything was perfect on the Saturday night and we even had an party at some guys house where a band was performing on an improvised stage. They even had a bar!

IMG_9209.jpgNext up for me was the Cachoeira da Fumaça (or fumasa). The second highest waterfall in Brazil. They say it’s the highest off course but with 340 meters it really high even so. The trek there is only an hour up and 1,5 hour straight but the view is really high up. When you lay down to look at the waterfall (from above) you’re uncomfortable because the rock you’re lying on is a bit sloppy (and next is a 400 meter drop…. I’m not scared of heights but man, that was high…..

The last trek I did was to 2 “enchanted” caves. They were a long drive away but well worth it. The photos are in the photo gallery as always!

Sunsets are really pretty here as well:

IMG_9091.jpg

IMG_9097.jpg

 

It’s always hard if you have a nice group together and everyone is splitting up again. But that’s life and it’s great to meet the people again in other cities. Instant reason to party, woohoo  😆

Cheers,

Rene

IMG_8771 2.JPGHiken… dat was het plan! Ik was met Ben aan het praten tijdens carnaval en hij vertelde me dat ik naar Lencois moest gaan. watervallen, grotten en perfecte uitzichtpunten vindt ik daar beloofde hij. En hij had gelijk, ik kreeg ze allemaal en meer.

Toen ik uit de bus stapte ben ik rond gaan lopen met een Nederlands meisje om een hostel te vinden. We vonden een Posada (wat Inn betekend) in de hoofdstraat van Lencois en omdat we ondertussen al meer mensen hadden meegenomen konden we met korting hier blijven (25 reals per nacht). Lencois is echt mooi, je kunt hier 3 dagen gaan trekken, dagtrips doen of gewoon rondhangen in de stad.  Als je in de stad blijft dan heb je de keuze om naar een waterval te lopen (half uur) waar ook een aantal zwemgaten zijn of naar de “slides” te gaan. Dit is een redelijk groot zwem gat waarvoor een stenen natuurlijke glijbaan ligt. Ik heb uiteindelijk 2 dagen daar gerelaxt en 1 dag onder de waterval gezeten 😆

IMG_8933.jpgNet als bij Carnaval hadden we direct een leuke groep bij elkaar. Chico (een Braziliaan) was erg handig om erbij te hebben omdat hij overal onderhandelde over de prijs van de tours. De eerste dag was alleen relaxen maar de 2e dag hebben we een dagtrip gemaakt met een 4×4 naar 5 verschillende plaatsen. (2 groten, 2 watervallen en een uitzichtpunt). De groten zijn hier erg mooi. Ze nemen je 25 meter onder de grond in erg grote groten dus het is niet direct een probleem voor de erg claustrofobische mensen. Ze worden natuurlijk kleiner des te verder je de grot in gaat natuurlijk. Alles is goed geregeld en het is absoluut niet te vergelijken met men avontuur in de mijnen van Potosi, Bolivia.

IMG_9379.jpg

Het is hier wel erg heet dus elke kans die je krijgt zit of zwem je in het water. De trekkings zijn niet echt zwaar maar de zon is een echte killer. De watervallen geven je echter een fijne massage zodat je daar direct niet meer aan denkt 😮 . Het water is hier erg bruin van al het ijzer en plant overblijfselen.

Het lijkt alsof je zwemt in een Guinness rivier en het water is drinkbaar maar helaas: Het smaakt nog steeds naar water….

IMG_9048.jpgBij 1 grot konden we ook snorkelen. Het is echt spannend wanneer je de zaklantarens uit doet in de grot. Je hoort alleen de vleermuizen boven je en niets meer dan 30 meter totale duisternis onder je. We eindigden de dag met een erg mooie zonsondergang op de top van een van de hoge bergen hier. Het ziet er een beetje uit als de grand canyon maar dan groen.

Het weekend was een goede keus om hier te zijn. Iedereen (gringo’s en lokale mensen) zitten, lopen en voornamelijk drinken in de hoofdstraat. Iedereen hangt een beetje op straat (2 stappen buiten onze Posada) en het is hier een stuk goedkoper dan in Salvador. Alles was helemaal perfect op de zaterdag avond en we hadden zelfs nog een feest in iemand huis waar een band optrad op een geïmproviseerd podium. Ze hadden zelfs een bar!

IMG_9232.jpgVolgende trip voor mij was naar Cachoeira da Fumaça (ook wel: fumasa). De 2 na hoogste waterval in brazilie. Ze zeggen dat het de hoogste is natuurlijk maar met 340 meter mag je ook niet klagen. De trek hierheen is maar een uur trappen lopen en dan 1,5 uur vlak maar toch heb je een hoog uitzicht. Als je gaat liggen om de Fumasa te zien (van boven) lig je echt ongemakkelijk omdat je een beetje richting de afgrond held (en je kijkt op dat moment 400 meter naar beneden)…. Ik ben niet bang voor hoogtes maar jesus dat was hoog…..

De laatste trek was naar 2 “enchanted” groten. Ze waren een behoorlijk lange rit weg maar zeker de moeite waard. De foto’s zijn in de photo gallery zoals altijd!

De zons ondergangen hier zijn ook verschikkelijk mooi!

IMG_9107.jpg

IMG_9121.jpg

IMG_9123.jpg

Het is altijd moeilijk om afscheid te nemen als je leuke groep mensen om je heen hebt en iedereen gaat een andere kant op. Maar zo is het leven nu eenmaal en het is een goed excuus om te feesten als je de mensen weer tegenkomt in andere steden, woohoo  😆

 

Groeten uit Brazil,

Rene

Tags: ,